Brutărie artizanală: cu maia cu adaos de drojdie și produse specifice sărbătorilor de iarnă

Gasztronómiai esemény

Dátum és óra:
Házigazda:

Strada Cădișeni 33, Odorheiu Secuiesc 535600, Romania
Szervező:

Leírás

Brutarii şi patisierii dornici de a inova şi de a experimenta modul de procesare şi coacere a mai multor tipuri de aluaturi, se pot înscrie la Cursul de Brutărie artizanală: produse de panificație cu maia cu adaos de drojdie (pâine şi produse de patiserie).
Brutăriile şi patiseriile acordă o importanţă deosebită diversificării sortimentelor de produse cu forme noi şi sortimente inedite, pentru a fi pe gustul cât mai multor clienţi.
La acest curs puteți învăța cum să pregătiți zeci de tipuri de pâine şi produse de patiserie cu maia cu adaos de drojdie, inclusiv a unor produse specifice sărbătorilor
de iarnă, cum sunt: mai multe tipuri de cozonaci, produse de patiserie
cu umpluturi (beigli, corn Bratislava etc.)
Cursul răspunde la tendinţa consumatorilor de a se îndrepta către produsele de panificaţie şi patiserie artizanale,respectiv către produsele cu maia.
Folosind diverse combinaţii de ingrediente, cursanţii vor exersa zeci de modalităţi de procesare, modelare şi coacere a aluaturilor, urmărindu-se diversificarea sortimentelor. Cursanţii vor învăţa experimentând practic cum se dozează materiile prime, care este ordinea etapelor de procesare a aluatului, cum se comportă acesta în diverse medii ambientale, ce condiţii de umiditate şi de temperatură necesită anumite tipuri de aluat, cum se desfăşoară procesul de dospire, ce tipuri de coacere există şi ce trucuri pot fi aplicate pentru repararea anumitor greşeli din procesul de coacere.
În cadrul workshop-ului se va învăța pregătirea maielei și modul de lucru a acestuia și aplicarea în procesul de producție zilnică a pâinii.
Workshop-ul este susţinut de către maestrul patiser, Anita NARDAI.

Cursul este cu traducere în limba română.
durata cursului: 2 zile
program: ziua I - 9:00 - 17:00
ziua II - 8:00 - 15:00
locuri disponibile: 15
grad de dificultate: easy-medium
localitate: Pangastro Training Center - Odorheiu Secuiesc
Tariful de participare este 1300 RON. Acesta include instruirea, mapă de curs cu reţetele tipărite, materiile prime şi ustensilele sunt asigurate, iar cursanţii vor primi apă/cafea pe parcursul zilei.
Menționăm că datele stabilite pentru cursuri pot fi afectate de unele reglementări guvernamentale, care eventual pot interveni. Vă mulțumim pentru înțelegere!