KORONGOZÁS A JÖVŐNKÉRT

Harghita County Days

Dates and Hours:
Host:
Ocland 537225, Romania

About

A Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság Oklándi Elhelyezőközpontjában május 28–29-én zajlik a KORONGOZÁS A JÖVŐNKÉRT című játékos, tehetséggondozó tevékenység.
A XVIII. Hargitai Megyenapok keretében szervezett kétnapos programon részt vesznek az elhelyezőközpont kedvezményezettei és alkalmazottai, valamint a hagyományos kerámia edények és tárgyak készítése iránt érdeklődő gyermekek és felnőttek a helyi közösségből.
A két nap alatt kiállítást is láthatunk a gyermekek eddig elkészített munkáiból.
A program társszervezői: a Comite Ocland Egyesület, Hargita Megye Tanácsa, és a Visit Harghita Turistikai tájékoztató központ.
A program partnere: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
A tevékenység korongozást és egy sor más, szórakoztató programot foglal magába.
A program célja a kerámiakészítés folyamatának gyakorlása, a gyermekek kreativitásának, és szépérzékének fejlesztése, és nem utolsó sorban a kézműves mesterség megszerettetése annak érdekében, hogy ez a jövőben akár jövedelemforrásként is szolgálhasson a gyermekek számára.
A tevékenység erősíti gyerekek lelkében a nemzeti hovatartozás érzését is, hiszen egy hagyományos magyar mesterség alapjaival ismerkednek, és számos olyan tárgyat készítenek, melyek a magyar kultúra jegyeit hordozzák.
A korongozó gépet és a szükséges alapanyagokat a Comite Ocland Egyesület állítja a korongozók rendelkezésére, ezeket a Bethlen Gábor Alaphoz benyújtott Korongozás a jövőnkért című sikeres pályázata keretében szerezte be.