SCRIPCARUL PE ACOPERIȘ

SCRIPCARUL PE ACOPERIȘ


Location:


Casa de Cultură, Bulevardul Timișoarei 6, Miercurea Ciuc 530102, Romania

Dates and Hours:

About

Renumitul musical Scripcarul de pe acoperiș a fost jucat pe Broadway din 1964, și a devenit o piesă care revine din nou și nou pe scenele lumii întregi. Povestea piesei de succes este plasată în micul sat ucrainean Anatevka, la începutul anilor 1900, într-o perioadă istorică plină de suferințe și prezintă niște personaje cu caractere specifice. Povestea, deseori tragicomică, alteori emoționantă a piesei, prezintă cu splendoare o lume care se străduiește să găsească echilibrul dintre tradiție și modernitate, o poveste, care ne dă de gândit și astăzi.
Chagall, pictorul evreu-rus de renume mondial, a creat figura muzicantului bărbos, care, balansându-se pe acoperișurile unui mic sătuc, dă voce tuturor bucuriilor, viselor, suferințelor, luptelor și vicisitudinilor acestei mici comunități. Un scripcar pe acoperiş! Nebunie curată, nu-i aşa? Totuși, întruchipează acea frumusețe riscantă care te absoarbe, care dezvăluie imposibilul, neștiutul și absurdul: este, precum viața însăși.
Chiar dacă am putea relata povestea lui Reb Tevje și a familiei sale într-o multitudine de feluri, un lucru e cert: povestea lor e și povestea noastră comună, prin care privim în trecut și și în viitor. Este o dragoste nesfârșită și senină pentru viață.
 
Spectacol în limba maghiară cu supratitrare în limba română și engleză.
 
Rezervări la numărul de telefon 0748-168-506 în timpul orelor de deschidere a caselor de bilete.
 
Biletele rezervate în avans pot fi achiziționate de la casa de bilete a teatrului luni, miercuri și vineri între orele 12:00 și 15:00, și în fiecare marți și joi între orele 15:00 și 19:00, sau cu o oră înainte de spectacol.
 
Pentru cele mai recente informații despre spectacolele și evenimentele noastre, urmăriți pagina de Facebook sau Instagram a teatrului nostru, sau site-ul web al Teatrului Csíki Játékszín