Donald Margulies: Când timpul nu se mișcă

Donald Margulies: Când timpul nu se mișcă


Tickets:

30/40

Location:


Casa de Cultură, Bulevardul Timișoarei 6, Miercurea Ciuc 530102, Romania

Dates and Hours:

About

Spectacolul ridică o problemă umană și etică extrem de actuală: în ce măsură mai avem capacitatea de a empatiza și, eventual, de a înțelege suferința aproapelui aflat departe: pe altă stradă, în alt oraș, în altă țară, pe alt continent? În ce măsură Eu pot deveni Celălalt și stabili cu el/ea o relație autentică?
Într-o lume bulversată, ahtiată și îndopată cu imagini-drog de tip reality-show și în care un film-horror sau un război real livrează oamenilor doza de adrenalină necesară, care ar mai putea fi azi misiunea jurnaliștilor plecați în zonele de conflict? Strict aceea de a informa (inevitabil parțial) asupra desfășurării unor evenimente, obligatoriu în regim de breaking news? De a facilita cunoașterea (inevitabil superficială) a cauzelor unor fenomene așa-zis istorice? Sau poate, așa cum se dezvăluie în piesă, rolul lor ar fi mai degrabă de a relata, prin cuvânt și imagine, povestea unor oameni. De a fixa micro-istoria. De a imortaliza destine umane în clipe critice, eroice, tragice.

Spectacolele în limba maghiară ale piesei sunt realizate în cadrul unui acord între Dramatists Play Service, SUA (www.broadwaylicensing.com) și Theatrum Mundi Theatre and Literature Agency (www.theatrum-mundi.hu).
 
Acest spectacol nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 14 ani.
 
Biletele rezervate în avans pot fi achiziționate de la casa de bilete a teatrului luni, miercuri și vineri între orele 12:00 și 15:00, și în fiecare marți și joi între orele 15:00 și 19:00, sau cu o oră înainte de spectacol.