K. Gedeon tündöklése és bukása

K. Gedeon tündöklése és bukása


Location:


Bulevardul Frăției 23, Gheorgheni 535500, Romania

Dates and Hours:

About

Barabási Albert-László A képlet c. könyve alapján
K. Gedeon tündöklése és bukása
Színpadra alkalmazta: Hatházi András és Deák Katalin 

Rendező: Hatházi András ●

Szereposztás
Konferanszié: Hatházi András
K. Gedeon: Dávid A. Péter
B. Regina: Sosovicza Anna
Siker: Tamás Boglár

Díszlet- és jelmeztervező: Hatházi Rebeka
Dramaturg: Deák Katalin

----------------------------------------------------------------------
Időtartam: 1 óra 20 perc
Korhatár: 12+
 
Barabási Albert-László erdélyi származású, világhírű hálózatkutató 2018-ban megjelent, A képlet című könyve a siker természetét, annak törvényszerűségét vizsgálja. 
De meg lehet jósolni a sikert? Vagy léteznek eleve kudarcra ítélt kezdeményezések?
Lehetséges-e egy alig párezres székelyföldi kisvárosban olyan teljesítményt felmutatni, melynek értékelése túlmutat eme település határain? Van remény?
Egyáltalán: lefordíthatók-e Barabási törvényei a színházra? Az előadás sikere vajon tényleg annak közönségétől függ? A képlet szerint, mivel a színházban a teljesítmény nem mérhető, az előadók sorsa valóban a közönségen múlik.
Ebben a tudományos-ismeretterjesztő kabaré-előadásban a színészek – az est Konferansziéját; K. Gedeont; a feleségét, B. Reginát; valamint a néha fel-felbukkanó Sikert; és elkerülhetetlenül önmagukat is játszva – keresik a siker törvényeit saját környezetükben, családi és munkahelyi viszonyaikban. Na meg persze a színházban. Az éppen akkor történő pillanatban.
Mert egy pillanatig sem feledjük: színházban vagyunk. Mai színházban.
Tehát az előadás nemcsak a lokális lehetőségekre reflektál, hanem a színházi előadás és a színészi identitás sokrétűségére is. És bármennyire is furcsa legyen: a kvantumfizika legfrissebb álláspontját igyekszik alkalmazni, miszerint egy rendszer mindig a felismerése pillanatában mutatkozik meg. És ilyenkor nemcsak megmutatkozik, hanem a szemlélő nézőpontját is megadja.
Mint amikor felébredünk, és rájövünk: mostantól ez a valóság.
Vajon?

Photos