Hegyvidéki Területek Országos Ügynöksége

Hegyvidéki Területek Országos Ügynöksége


Leírás

Agenția Națională a Zonei Montane, este o instituție publică, cu personalitate juridică, finanțată integral de la bugetul de stat, aflată în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și cu atribuții specifice de reprezentare în numele Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru zona montană.

Misiunea principală a instituției o reprezintă elaborarea și aplicarea strategiei și politicilor Guvernului în domeniul dezvoltării și protecției zonei montane din România, zonă marcată de specificitate, fragilă ecologic și defavorizată economico-social din cauze naturale, care necesită o gestiune specifică, conform Legii nr. 197 din 20 iulie 2018 – Legea Muntelui.

Activitatea Agenției Naționale a Zonei Montane este reglementată prin Hotărârea Guvernului nr. 1036/2018 pentru organizarea și funcționarea Agenției Naționale a Zonei Montane prin reorganizarea Agenției Zonei Montane, precum și pentru stabilirea unor măsuri privind centrele regionale și oficiile de dezvoltare montană.

Agenția Națională a Zonei Montane este prezentă în teritoriul național prin structuri funcționale, organizate în rețeaua de centre regionale de dezvoltare montană și oficii de dezvoltare montană, începând cu anul 2019.

Hasonló helyek

Randonneurs Miercurea Ciuc

Eseményszervező

REBEL WOLVES M.C. Szeklerland

Eseményszervező

Tusnad Eco Bear Fest

Eseményszervező

Gyergyói Hagyományok Háza Egyesület

Eseményszervező

Sóvidéki OffRoaders Egyesület

Eseményszervező