Aventură 4x4 – O zi în Munții Călimani II (traseu combinat auto+drumeție)

Aventură 4x4 – O zi în Munții Călimani II (traseu combinat auto+drumeție)

Family-friendly tevékenység / Off-road túrák


Leírás

Te invităm să te desprinzi de viața de zi cu zi, luându-ți cu tine familia, pentru a petrece o tură pe munte cu mașini 4x4, unde poți parcurge trasee și colțuri ascunse ale Munților vulcanici Călimani, a zonei Toplița, admirând atât elementele ale florei naturale, cât și posibilitatea întâlnirii pe traseu cu animale sălbatice în mediul lor natural, specifice faunei locale.
Din multitudinea de drumuri, putem alege în funcție de preferințele fiecărui turist, a fiecărei familii, trasee și obiective, de dificultate și ritm de parcurgere a acestora de la niveluri de începător până la cel de avansați. 
Ne lăsăm mașinile proprii în parcarea asociației de unde ne îmbarcăm în mașinile de teren plecând la drum spre o călătorie de neuitat. Primul popas îl avem lângă Monumentul Eroilor – Toplița Secu, unde sunt înmormântați 771 de soldați români, eroi ai Primului Război Mondial (9 km de centrul Mun. Toplița – DN15 la ieșirea spre Borsec). Pornim agale pe traseul înspre Schitul Gura Izvor, unde pe traseu se vor observa cele 14 troițe din lemn de stejar, ridicate în cinstea eroilor ostași înhumați pe dealurile din zonă. La Schitul Gura Izvor, vom face o pauză de gustare cu mâncare mănăstirească, unde admirăm una dintre puținele vâltori funcționale, dar vă și invităm să admirați peisajul oglindit al naturii, ca oază de liniște și meditație.
Plecăm mai departe spre Zona Lomaș unde la finalul drumului lăsăm mașinile la baza unui frumos traseu înspre Cascada Lomășița (aprox. 2.5 ore de mers pe jos).  În drumul spre cascadă vom întâmpina peisaje spectaculoase, fructe de pădure, dar posibil și urme sau chiar animale sălbatice.
Ajungem la cascadă unde vom poposi pentru o ședință foto, în care să vă energizați cu susurul apei și foșnetul pădurii de conifere, dar și cu prânzul tradițional cu bucate alese din zonă.
După mica siestă, pornim înapoi pe jos, încet și fără grabă, înspre locul unde ne-am lăsat mașinile. În funcție de anotimpul în care ne aflăm pe traseu putem culege fructe de pădure (zmeură, afine, merișoare, mure, fragi) ciuperci (piciorul căprioarei, râșcovi, ghebe, hribi, gălbiori) și plante medicinale (cimbrișor, coada șoricelului, coada calului, sunătoare, ciuboțica cucului, chimen, etc).
Printr-o notificare prealabilă se poate înnopta la Cabana „Vii la Munte – Călimani”, unde te poți bucura de peisaj, o baie bună la ciubăr (opțional) și de bucate alese.
Pe parcursul călătoriei noastre învățăm despre istoria locală, războaiele mondiale, date geografice și geologice precum și detalii privind fauna și flora.

Locul desfășurării programului: U.A.T Toplița, Munții Călimani, Valea Lomașului, Dealul Alb
Gradul de dificultate: mediu
Ce aducem: încălțăminte de munte, aparat foto, recipient pentru apă, îmbrăcăminte adecvată;
Nr. minim de participanți: 6 persoane
Nr. maxim de participanți: 20 persoane 
Gustare: brânzeturi și legume din zonă;
Prânz: picnic muntenesc cu produse locale: slănină, brânză și produse lactate, legume, carne la borcan, pălincă;
Preț: 200lei – adult, 150 lei – copil (până la vârsta de 14 ani)
Prețul include: transportul, gustare și prânz, ghidajul;
Opțional: baie la ciubăr, cină, cazare și mic dejun la Cabana Vii la Munte Călimani, cină la ceaun;
Traseul este practicabil în intervalul: iulie – octombrie

Toate traseele sunt potrivite pentru toate vârstele de copii, fiind însoțite la cere de activități cu cadre didactice instruite și pregătite profesional, activități muzicale (cântece la chitară, cântece de munte), activități pe teme biologice (experimente, culegeri de plante), lucru manual (felicitări, origami, împletituri, ierbare), căutare de comori precum și ateliere de orientare turistică. 

Helység

  • Maroshévíz

Photo Gallery

Hasonló helyek

Climber Taxi - Hargitafürdő

Élmények / Off-road túrák

The CHOCO project

Kézműves műhelyek / Élmények / Family-friendly tevékenység

Fontana Borsec

Kezelőközpont / Family-friendly tevékenység / Mofetta / Úszómedence, strand / Sószoba / SPA, Wellness

Aqua Beach-Praid

Family-friendly tevékenység / Úszómedence, strand

Minigolf Praid

Family-friendly tevékenység / Kalandjátékok